Disseny del Catàleg de Supreminox 2014

Blog

Disseny del Catàleg de Supreminox 2014

19/05/2015

Supreminox, una moderna empresa de productes destinats al sector hostaler va voler confiar en Mediactiu per al disseny del seu catàleg per al 2014.

supreminox disseny editorial portada2 950x612 - Disseny del Catàleg de Supreminox 2014

 

Tal com vam comentar en l’entrada del nostre bloc “consells per a la creació de catàlegs”, a Mediactiu sabem la importància que tenen els catàlegs i la necessitat que té tota marca de plasmar la seva essència en aquest tipus de suports comunicatius.

La marca Superminox es caracteritza per la innovació i la qualitat dels seus productes així que des del nostre estudi de disseny gràfic els vam voler reafirmar, tractant cada element del catàleg acuradament a través d’una estratègia de comunicació gràfica i un disseny que van dotar a la marca d’una imatge gràfica clara i representativa dels seus productes i valors.

El resultat ha estat un catàleg d’estil elegant i equilibrat amb una maquetació molt clara i ordenada, de la qual es destil·la l’elegància de la marca. Les fotografies permeten apreciar en tot moment la qualitat i la innovació dels seus productes, i a més, gràcies a la fotografia d’ambient, s’ha permès al futur client percebre i comprendre l’ús de diferents articles, la utilitat a primera vista podia resultar difícil de entendre fora de la seva contextualització d’ús. Amb aquestes fotografies dels productes en el seu medi natural incloses en el seu nou catàleg.

Supreminox té una gran oportunitat de promocionar el llançament dels seus productes de la forma més efectiva possible: amb una àmplia gamma d’exemples de l’ús dels seus articles a la vida real i en ambients quotidians i propers.

supreminox disseny editorial detalle portada2 950x612 - Disseny del Catàleg de Supreminox 2014

Per a la realització d’aquestes fotografies s’ha efectuat un treball previ de recerca de localitzacions, centrades principalment en ambients de cuina professional i domèstica, que s’adeqüessin al medi natural que es volia representar.

D’altra banda, també s’ha realitzat un càsting per seleccionar els models per a les sessions fotogràfiques de representació i s’ha treballat per aconseguir l’atrezzo necessari per vestir els ambients.

Amb aquesta aportació, a més, s’ha aconseguit donar un gir al resultat final del catàleg, aportant un valor afegit difícil d’equiparar ja que pocs catàlegs compten amb fotografies dels seus productes en el seu medi natural fetes a mida.

El treball compta també amb acabats finals cuidats al detall, tant en la seva portada com en cadascuna de les seves pàgines interiors. Ja sigui amb plans tècnics, la selecció de colors, el paper i acabats com el vernís uvi, aquest catàleg està cuidat fins al mil·límetre.

A la portada s’ha presentat el logotip de la marca acompanyat d’una fotografia com a fons complet, que consisteix en un dels productes de la marca en plena acció i dins d’un context real d’ús. La contraportada té una composició de diverses fotografies de producte en ambients propers i molt reals, i va acompanyada de diverses paraules clau impreses en reserva uvi que van lligades al concepte de l’empresa.

Amb aquesta portada i contraportada com a elements de presentació del catàleg, s’ha aconseguit projectar una associació entre el concepte de la marca i els seus productes.

supreminox disseny editorial contraportada 3 950x612 - Disseny del Catàleg de Supreminox 2014supreminox disseny editorial contraportada3 950x612 - Disseny del Catàleg de Supreminox 2014El catàleg també compta amb altres elements distintius en les pàgines interiors, com ara l’índex. Està organitzat en un format molt visual i original, creat a partir de fotografies en què la imatge de cada producte va associada al número de pàgina en la qual apareix dins el catàleg. D’aquesta manera es permet identificar i trobar cada producte de forma senzilla i clara.

supreminox disseny editorial detalle interno2 950x612 - Disseny del Catàleg de Supreminox 2014supreminox disseny editorial detalle2 950x612 - Disseny del Catàleg de Supreminox 2014supreminox disseny editorial interior 2 950x612 - Disseny del Catàleg de Supreminox 2014Un altre d’aquests elements diferenciadors són els grafismes d’alguns articles inclosos en les pàgines interiors. Aquests són plans tècnics del disseny dels articles que apareixen al llarg del catàleg i que mostren el seu disseny de forma lineal i esquemàtica. Una forma de facilitar la comprensió del gran desenvolupament tecnològic i de l’elaborat disseny i innovació que hi ha darrere de cada producte.

Al llarg del catàleg també es poden apreciar diferents paraules que, igual que les que apareixen a la contraportada, es relacionen directament amb l’essència de la marca i amb els productes que apareixen. Aparents elements estètics, però que aporten gran valor al lector i a la marca.

L’objectiu final que s’ha aconseguit des de Mediactiu ha estat la creació d’un catàleg distingit i únic en el mercat, que no és només un aparador dels seus productes, sinó un reflex dels seus valors de marca de cara a l’exterior i una experiència d’ús per a qui el té a les mans.

En resum, una suport de comunicació de màrqueting i de producte que permet Supreminox portar el seu missatge comunicatiu a tots els seus clients de forma directa i notòria.